چرا شیرهای کم لاکتوز شیرین ترند ؟

همه چیز درباره شیرهای کم لاکتوز یا بدون لاکتوز

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)، برای بعضی از افراد که با نوشیدن شیر، دچار علائم منفی مانند اسهال، استفراغ و درد شکم می شوند، شیر بدون لاکتوز یک جایگزین مناسب و در دسترس است که می‌تواند به از بین بردن بسیاری از این علائم ناخوشایند خوردن شیر معمولی، کمک کند.
با این حال، بسیاری از مردم در مورد اینکه دقیقاً شیر بدون لاکتوز، چگونه تولید می‌شود و در مقایسه با شیر معمولی چه تفاوت‌هایی دارد، اطلاعات کاملی ندارند.

شیر بدون لاکتوز چیست؟
شیر بدون لاکتوز یکی از محصولات شیری است که در آن تولید کنندگان مواد غذایی با افزودن لاکتاز به شیر معمولی، شیری بدون لاکتوز تولید می‌کنند. لاکتاز آنزیمی است که در بدن افرادی تولید می‌شود که می‌توانند لبنیات را هضم کنند و باعث تجزیه لاکتوز در بدن می‌شود. در واقع لاکتوز قند موجود در شیر است که هضم آن برای بعضی از افراد تا حدودی دشوار است.
شیر نهایی بدون لاکتوز تقریباً با همان طعم، شکل و مشخصات شیر معمولی و همچنین دارای همان مواد غذایی مفید همانند شیر معمولی است. به راحتی، می‌تواند به همان روش که از شیر معمولی استفاده می‌شود مورد استفاده قرار بگیرد و به همین خاطر می‌توان آن را به جای شیر معمولی در درست کردن غذاها و دیگر محصولات خوراکی که با شیر تهیه می‌شود استفاده کرد.

چرا شیر کم لاکتوز شیرین تر است؟
اگر شیرهای کم لاکتوز، بدون قند یا کم قند است چرا در مقایسه با شیرهای معمولی شیرین ترند؟ تا وقتی شیر حاوی قند لاکتوز است شیرینی قابل تشخیص ندارد، اما وقتی این قند را به وسیله آنزیم تجزیه کننده‌اش (لاکتاز) می شکنند به واحدهای گلوکز تبدیل و مزه شیرین آن نمایان می شود. گلوکز این شیرها در مقایسه با شیرهای معمولی سریع تر جذب بدن می شود و انرژی لازم و مورد نیاز بدن را تامین می کند.
معمولا آنزیم تجزیه‌کننده لاکتاز از ابتدای تولد تا پیش از پنج سالگی در سیستم گوارشی تولید می شود، اما برخی از ما پس از این دوره استعداد تولید لاکتاز و هضم شیر را از دست می دهیم. البته حساسیت به لاکتوز شیر بیشتر وراثتی است، اما در اثر افزایش سن، جراحی یا عفونت گوارشی، اسهال، مصرف مداوم آسپیرین و آنتی بیوتیک یا در دوران بارداری هم بروز می کند.

یک ترفند ساده برای حل مشکل!
من دیگر شیر نمی خورم چاره کار نیست. شما هر چه کمتر شیر بخورید خود به خود حساسیت بدن خود را به شیر و سایر فرآورده‌های لبنی بیشتر می کنید، زیرا بدن احساس نیاز کمتری به تولید لاکتاز می کند و روزبه روز مشکل حادتر می شود.
شما می توانید با یک ترفند ساده و کمی صبر و حوصله بدن را مجبور به ساخت آنزیم لاکتاز کنید. از همین حالا تا چند روز به اندازه یک قاشق چایخوری و نه بیشتر شیر بنوشید و به مرور از قاشق غذاخوری و مقیاس‌های بزرگ‌تر استفاده کنید و آن وقت است که شما می‌توانید در روز یک یا دو لیوان شیر بدون هیچ مشکلی بنوشید. همچنین می توانید علاوه بر شیر کم لاکتوز، شیر را با وعده‌های اصلی غذا مصرف یا به جای شیر از پنیر و ماست استفاده کنید یا شیر را به صورت گرم به همراه کاکائو، خرما و موز بنوشید.
این را هم بدانید اگر شیر کم لاکتوز خوردید و دیدید مشکلات گوارشی‌‌تان رفع نشد، بدانید به پروتئین شیر حساسیت دارید، نه قند آن!

روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)

# پگاه
# شرکت صنایع شیر ایران

pegah.ir/b/1545
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا