چرا شیر پاستوریزه اولویت دارد؟
شیر و فرآوردههای لبنی، عمدهترین منابع تامین کلسیم بدن و برای رشد، ترمیم استخوانها و تامین عملکرد آنزیمها و… مورد نیاز هستند. غیر از کلسیم، شیر تأمینکننده انواع ویتامینها از جمله ویتامین A، ویتامینهای گروه B و ویتامین D نیز است.
شیر و فرآوردههای لبنی، عمدهترین منابع تامین کلسیم بدن و برای رشد، ترمیم استخوانها و تامین عملکرد آنزیمها و… مورد نیاز هستند. غیر از کلسیم، شیر تأمینکننده انواع ویتامینها از جمله ویتامین A، ویتامینهای گروه B و ویتامین D نیز است.
معمولاً برای مصرف روزانه چه نوع شیری انتخاب میکنید: پاستوریزه، استریلیزه، کمچرب، پرچرب، غنیشده، طعمدار، شیر لاکتوز یا شیرهای لذیذ محلی؟ اما شاید اینجا این سوال مطرح شود که چه تفاوتی میان این شیرها وجود دارد ؟ کدامیک حاوی کلسیم و ریزمغذیهای بیشتری است؟ آیا میتوان شیر را جایگزین آب آشامیدنی کرد؟ اصلاً چه شیری برای مصرف روزانه مناسب است؟
طبق تحقیقات انجامشده سرانه مصرف محصولات لبنی در ایران تقریباً یکچهارم سرانه مصرف آن در اروپاست. به همین دلیل است که اغلب کودکان امروزی توان مقاومتی پایینی در برابر عوامل بیماریزا دارند اما باید بدانید و آگاه باشید که مصرف شیر و فرآوردههای آن، نیاز روزانه بدن ماست.
شیر پاستوریزه اولویت دارد
برخی افراد برای مصرف روزانه خانواده به ویژه کودکان شیرهای استریلیزه ( با ماندگاری بیشتر) را به انواع پاستوریزه ترجیح میدهند؛ اما در مقابل عدهای هم با این تصور که برای افزایش ماندگاری این محصول از مواد نگهدارنده استفاده میشود از مصرف آن خودداری میکنند، اما باید بدانید شیرهای استریلیزه حاوی مواد افزودنی نبوده و تنها فرآیند حرارتدهی بالا باعث افزایش ماندگاری آن میشود.
نکته مهمتر آنکه به محض باز کردن بستهبندی این شیرها و تبادل هوایی در آن ، شرایط ماندگاری آن همچون سایر شیرهای پاستوریزه شده و تنها به مدت دو تا سه روز آن هم در داخل یخچال قابل نگهداری است. پس بهتر آنکه برای مصرف روزانه از شیرهای پاستوریزه استفاده کنید.