مصرف لبنیات در پیشگیری از بیماری های عروق مغزی تاثیر بسزایی دارد.
مطالعات نشان می دهد مصرف محصولات لبنی نظیر شیر ، پنیر و ماست برای محافظت در مقابل مرگ ناشی از بیماری های عروق مغزی سودمند است .
به دلیل وجود نسبتا بالا چربی اشباع تصور می شود که مصرف محصولات لبنی موجب افزایش ریسک مرگ ، بخصوص به دلیل بیماری قلبی عروق کرونر ، بیماری عروق مغزی و سرطان می شود .
اما محققان دانشگاه لوپز لهستان در مطالعه اخیر خود دریافتند مصرف تمام محصولات لبنی با ۴ درصد کاهش ریسک مرگ و میر ناشی از بیماری های عروق مغزی مرتبط است و با مصرف شیر کاهش این ریسک ۷ درصد است .
همچنین خوردن پنیر با کاهش ۸ درصدی ریسک مرگ و مصرف ماست با کاهش ۳ درصدی این ریسک مرتبط است .
« ماسیج باناچ » ، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید : « به دلیل وجود این تاثیرات پیشگیرانه محصولات لبنی ، مقامات بهداشت و سلامت باید در در مورد دستورالعمل های مصرف لبنیات بازبینی کنند . »
در حال حاضر مصرف محصولات لبنی، بخصوص پنیر و ماست ، را محدود می کند که باید در این مورد بازبینی شود و به جای آن مصرف شیر فاقد چربی یا کم چرب توصیه شود .
در این مطالعه ، تیم تحقیق ۲۴,۴۷۴ فرد با میانگین سنی ۴۷.۶ سال را بررسی کردند .
در سال ۲۰۱۷ یک تیم تحقیقاتی با ارزیابی نتایج ۲۹ مطالعه دریافتند که هیچ ارتباطی بین مصرف محصولات لبنی و بیماری قلبی-عروقی یا دیگر عوامل مرگ و میر وجود ندارد .
همچنین در مطالعه دیگری که همان سال در سوئد انجام گرفت مشخص شد نوشیدن مقدار زیادی شیر ، خطر مرگ و میر زودهنگام از جمله بیماری قلبی – عروقی را در زنان افزایش میدهد .