غذایی خوشمزه و مجلسی با مرغ

طرز تهیه شیر پلو اردبیلی

شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری‌ها به خصوص اردبیل است که در آن برنج را به جای آب با شیر درست می‌کنند و معمولا به صورت کته تهیه می‌شود. در ادامه با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا می‌شوید.

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)، شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری‌هاست. شیر پلو اردبیل طرفداران زیادی دارد و از ترکیب شیر و زردچوبه برای تهیه آن استفاده می‌شود ولی شما می‌توانید زعفران را جایگزین زردچوبه کنید.
شیر پلو را می‌توانید با کشمش، خرما، هویج رنده شده و تفت داده شده، ماهی دودی یا مرغ بپزید.

مواد اولیه شیر پلو اردبیلی:


برنج: ۲ پیمانه
شیر: ۲ پیمانه
کشمش: ۲ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذا خوری
خرما: ۵ عدد
فیله مرغ: ۵ عدد
کره و روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم
لیموترش: ۱ عدد

   

طرز تهیه



۱ فیله‌های مرغ را به همراه ادویه، نمک، زعفران و آب لیمو ترش مزه‌دار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید سپس با کمی کره سرخ کنید تا پخته شوند.


۲ برنج را به مدت ۲ – ۳ ساعت در آب و نمک خیس کنید. آب برنج را خالی کنید و به همراه شیر در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. شیر باید یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد.


۳ کمی زردچوبه و زعفران و روغن به قابلمه اضافه کنید و مخلوط کرده و صبر کنید تا شیر به خورد برنج برود و تبخیر شود. از زردچوبه حداکثر به اندازه ۱ قاشق چایخوری استفاده کنید وگرنه ممکن است برنج را تلخ کند.


۴ از زردچوبه حداکثر به اندازه ۱ قاشق چایخوری استفاده کنید وگرنه ممکن است برنج را تلخ کند.


۵ احتمال این که اوایل جوش آمدن، شیر سر برود وجود دارد پس کنار گاز بمانید. شیر که تبخیر شد، برنج را به مدت نیم ساعت دم بگذارید.


۶ کشمش‌ها را در تابه با کره کمی تفت دهید تا پف کنند. خرما را هم تفت دهید تا نرم شود.


۷ شیر پلو را در دیس بکشید و تکه‌های مرغ، خرما و کشمش را برای تزئین روی پلو استفاده کنید.

روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)

#پگاه
#
شرکت_صنایع_شیر_ایران

pegah.ir/r/2289
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا