روش تهیه دوغ پای، غذای محلی زاهدان
خورشی متفاوت برای سلامت دستگاه گوارش
دوغ، نوشیدنی اصیل و خوشمزه و خاطرهانگیز ما ایرانیهاست. از مزایای این نوشیدنی هر چه بگوییم کم گفتهایم. این نوشیدنی را میتوان از دوران کودکی تا بزرگسالی و حتی دوران بارداری در سفره غذایی ایرانیان جستجو کرد. در کنار آب، شیر و آبمیوههای طبیعی، دوغ هم از آن دسته نوشیدنی هایی است که برای تمام گروههای سنی توصیه میشود.
به گزارش روابط عمومی صنایع شیر ایران (پگاه)، دوغ یکی از سالمترین نوشیدنیهای سنتی ایران است. دوغ کنسانتره یا تغلیظ شده پگاه که به دوغ اقتصادی نیز معروف است، به دلیل اضافه شدن آب (۵ برابر وزن دوغ)، از نوشیدنیهایی است که در کنار تأمین سلامت بدن مقرون بهصرفه است و در تهیه غذاهایی که به دوغ نیاز دارند هم، گزینه مناسبی است.
دوغ پای یک غذای سنتی است که مردمان جنوب شرقی ایران و استان سیستان و بلوچستان با طرز تهیه آن به خوبی آشنا هستند. دوغ پای در واقع یک خورش است که به جای آب با دوغ تهیه میشود. دوغ به عنوان نوشیدنی ملی ایرانی شناخته میشود که ترکیبات مغذی آن تاثیرات مفیدی در سلامت دستگاه گوارش دارد. این غذا شباهت زیادی با خورشت قیمه دارد و به قیمه سیستانی هم معروف است. امتحان کردن یک غذای جدید با طعم دوغ ترش حتما دلپذیر خواهد بود. برای آشنا شدن با دستور پخت آن با ما همراه باشید.
مواد اولیه:
دوغ: ۶ لیوان
گوشت گوساله: ۳۰۰ گرم
لپه: یک لیوان
پیاز خرد شده: یک لیوان
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
روغن آفتابگردان: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران: به میزان دلخواه
طرز تهیه
۱ پیاز خرد شده را در روغن تف دهید
۲ نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید
۳ بعد از تف خوردن پیازها، گوشت تکه شده را همراه لپه (که قبلا خیس خورده) اضافه کنید
۴ رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و چندین بار مواد را هم بزنید
۵ زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد ۶ لیوان دوغ را به آن اضافه کنید
۶ در ظرف را بگذارید تا خوب پخته شود
۷ در مراحل پایانی، زعفران را اضافه کنید تا پس از کمی جوش خوردن، هم رنگ و هم مزه اصلی تغییر کند
۷ پس از پخت، دوغ پا را همراه برنج سرو کنید
۸ اگر از دوغ شیرین برای این غذا استفاده میکنید از لیموعمانی برای ترشی در خورشت استفاده کنید
روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)
#پگاه
#شرکت_صنایع_شیر_ایران