فواید پنیر سین بیوتیک

با این پنیر سلامت دستگاه گوارش را تضمین کنید

به محصولاتی که هم شامل پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های سودمند) و هم شامل پری بیوتیک‌ها (غذای پروبیوتیک‌ها) باشد، سین بیوتیک گفته می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)، تحقیقات در مورد غذاهای فراسودمند که عامل بهبود سلامتی است، یکی از مهمترین مسائل مطرح در زمینه صنایع غذایی است که اخیراً مورد توجه مجامع علمی جهان قرار گرفته است.

غذاهای فراسودمند اثرات مفیدی بر سلامت میزبان دارند و جدا از ارزش تغذیه‌ای آن‌ها، خطر بیماری‌های مزمن را هم کاهش می‌دهند.

اولین نسل غذاهای فراسودمند بر پایه غنی سازی با ویتامین‌ها و مواد معدنی (به‌خصوص کلسیم) مطرح شد. اما اخیراً با توجه به تاثیر مثبت برخی از مواد غذایی بر باکتری‌های روده‌ای ترکیبات پروبیوتیک و پری بیوتیک معرفی شدند.

بنا بر تعریف سازمان جهانی بهداشت، پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در صورت تجویز و استفاده در مقادیر کافی و مشخص آثار مطلوبی در بدن میزبان به دنبال خواهند داشت.

یک ترکیب پروبیوتیک علاوه بر اینکه نباید بیماری زا و سمی باشد، باید قابلیت اعمال آثار مفید را دارا باشد. همچنین این ترکیبات ضمن حفظ ماندگاری خود در محصولات باید در مقابل اسید معده و املاح صفراوی مقاوم باشند تا زنده و فعال به محل اثر خود در روده‌ها برسند و مهم‌تر از همه اینکه این میکروارگانیسم‌ها با فلور طبیعی روده که میکروب‌های مقیم و همزیست دستگاه گوارشی انسان و حیوانات هستند همخوانی یا قرابت داشته باشند.

پروبیوتیک‌ها معمولا یا باکتری هستند مثل سویه‌های مختلف لاکتوباسیلوس یا مخمر مثل ساکارومایسس. طبق پرطرفدارترین تعریف، پری بیوتیک‌ها ترکیبات غذایی غیرقابل هضمی هستند که به‌وسیله تقویت انتخابی مجموعه‌‎ای از گونه‌های مفید میکروبی در روده بزرگ مثل بیفیدو باکترها و لاکتوباسیلوس‌ها آثار بالقوه مفید خود را بروز می‌دهند. به عبارت ساده‌تر، پری بیوتیک‌ها خوراک لازم برای باکتری‌های مفید محیط روده را تأمین کرده و به این واسطه زمینه غلبه آن‌ها بر باکتری‌های مضر را فراهم ساخته و نتایج پرثمر باکتری‌ها را تقویت خواهند کرد.

پری بیوتیک‌ها نیز تحت شرایط خاصی می‌توانند مفید باشند از جمله اینکه این ترکیبات نباید در معده تاثیر پذیرفته و یا جذب شوند بلکه باید در محیط روده و توسط میکروفلور گوارشی تخمیر شوند و در نهایت به منظور اعمال آثار مفید، رشد و فعالیت باکتری‌های مفید روده را تحت تاثیر قرار دهند. پری بیوتیک‌ها به‌طور طبیعی در غلات، پیاز، سیر، کنگر کوهی یا آرتیشو، عسل، میوه‌جات مثل موز و به صورت افزودنی یا سنتتیک در غذاها و نوشیدنی‌های غنی شده، لبنیات و … یافت می‌شوند و می‌توان به اینولین، پلی دکستروز و فروکتوالیگوساکاریدها از این دسته اشاره کرد.

پروبیوتیک‌هاچه فوایدی دارند؟

  • تاثیر بر انواع مشکلات گوارشی
    مطالعات نشان می‌دهند که چند سویه پروبیوتیکی قادرند بروز و طول مدت اسهال‌های مربوط به مصرف آنتی بیوتیک‌ها و عوارض جانبی آنتی بیوتیک درمانی زخم‌ها و مشکلات معدی (مثل باکتری هلیکوباکتر پیلوری) را تخفیف داده و ابتلا به اسهال‌های مسافرت را کاهش دهند. هم چنین برخی سویه‌های دیگر شدت و حدت عفونت‌های گوارشی را کاسته و احتمالا در کاهش خطر بروز سرطان‌های کولورکتال موثرند.
    پروبیوتیک‌ها در مهار و کاهش علایم گاستروآنتریت‌های حاد، مسمومیت‌ها، سندرم روده تحریک پذیر و آلرژی‌های غذایی نیز حائز اهمیت هستند. پروبیوتیک‌ها با ممانعت از جایگزینی باکتری‌های مهاجم در دیواره روده، تولید مواد آنتی میکروب و تغییر اسیدیته محیط روده به واسطه تولید اسیدچرب‌های فرار کوتاه زنجیر احتمال وقوع عفونت‌ها را به حداقل می‌رسانند. برخی پره بیوتیک‌ها نیز با تنظیم حرکات روده و سایر مکانیسم‌ها موجب رفع یبوست یا تخفیف آن می‌شوند.
  •  پیشگیری از کمبود آهن
    بنابر اطلاعات سازمان جهانی بهداشت حدود ۱۰ درصد زنان در کشورهای توسعه یافته با این کمبود دست به گریبانند.حل این مشکل به واسطه رژیم غنی از آهن به سختی اتفاق خواهد افتاد زیرا پدیده جذب آهن در بدن قدری پیچیده و حساس است.
    اخیرا در مورد توانایی پروبیوتیک ها در حل این مشکلات پیشرفت‌هایی صورت گرفته است. فیتات اصلی‌ترین عامل بازدارنده جذب مناسب آهن در دستگاه گوارش انسان است که با اتصال به آهن آن را از دسترس خارج می سازد. پروبیوتیک ها با تداخل در این مرحله، روند انحرافی جاری را به سمت جذب آهن پیش می‌برند.
  • کاربرد در سلامت نوزادان و کودکان
     اطلاعات نشان می‌دهد ترکیبات پروبیوتیکی می‌توانند در درمان اسهال‌های حاد نوزادان موثر باشند حتی تاثیر این مواد بر اسهال‌های روتاویروسی کودکان نیز به ثبت رسیده است.
    افزایش ایمنی نوزادان به دنبال استفاده از سویه‌های پروبیوتیکی محرز است، به طوری که برخی دانشمندان سلامت بیشتر نوزادان با تغذیه شیر را مربوط به ورود برخی سویه‌های پروبیوتیک می‌دانند.
    نتایج تحقیقات مختلف بر تاثیر مکمل‌های غذایی پره و پروبیوتیکی در پیشگیری از اگزما و سایر بیماری‌های آلرژیک از جمله حساسیت‌های غذایی تاکید دارند. تاثیر پروبیوتیک‌ها بر کاهش احتمال بروز نوعی بیماری گوارشی به نام انتروکولیت نکروزان در نوزادان با وزن پایین هنگام تولد نیز قطعی به نظر می‌رسد.
  • جذب حداکثری املاح
    پره بیوتیک‌ها جذب املاح را افزایش می‌دهد که کلسیم و منیزیم عمده عناصر مهمی هستند که از این خاصیت اثر می‌پذیرند. همچنین فرآورده‌های پروبیوتیکی نظیر ماست‌های پروبیوتیک و نوشیدنی‌های پروبیوتیک نظیر کفیر به واسطه ایجاد فراهمی زیستی کافی برای کلسیم، جذب آن را تسهیل می‌کنند.
  • تخفیف علایم عدم تحمل لاکتوز
    تاثیر افزودن پروبیوتیک‌ها در لبنیات بر مشکلات افراد دچار عدم تحمل لاکتوز به اثبات رسیده است و مدارک نشان می‌دهد وجود مقادیر خاصی از طیف پروبیوتیک‌ها در ماست علائم حاصل از عدم تحمل لاکتوز را تخفیف داده است.
  • سایر موارد
    مطالعات مختلفی در مورد اثر این ترکیبات بر بیماری کرون، زخم‌ها و آفت‌های دهانی، آکنه، پانکراتیت، عفونت‌های دستگاه ادراری شیرخواران، سیروز، کبد چرب، بیماری‌های قلبی و کاهش کلسترول خون انجام گرفته است که اکثرا نویدبخش بوده‌اند.

روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران

#پگاه
#
شرکت_صنایع_شیر_ایران

pegah.ir/b/2868
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا