نقش پگاه در جامعه

پگاه در برابر جامعه مسئول است!

صنایع شیر ایران از همان روزی که برای نخستین‌بار شیر رایگان به مدارس ارسال کرد تا هم‌اینکه پیشتاز مسئولیت‌های اجتماعی بوده و هیچگاه اولویتش کسب درآمد بیشتر به هر قیمتی نبوده است. همیشه سلامتی مردم و تولید محصولات سلامت‌محور در اولویت بوده و در همه حال ایجاد اشتغال و توسعه صنعت غذایی در ایران را هدف اصلی خودش می‌دانسته است.

 

فرهنگ مصرف شیر

صنایع شیر ایران (پگاه) هیچ وقت شعاری نداده که به آن عمل نکند. همیشه با اقدامات بی‌شمارش در حوزه فرهنگ‌سازی و افزایش سرانه مصرف لبنیات، کارهای نوآورانه‌ای داشته که نمونه مهمش در تولید و توسعه دوغ صنعتی، مثال‌زدنی‌ست. پگاه نقش رهبری صنعت شیر کشور را بارها اثبات کرده تا مردم به جای نوشیدنی‌های غیرایرانی و ناسالم، فرآورده‌ای را مصرف کنند که ایرانی و سالم باشد.

 

سلامت محوری رویکرد همیشگی ماست

پگاه با 65 نشان استاندارد و سلامت، بزرگترین تولیدکننده لبینات در ایران و منطقه خاورمیانه است و بارها رتبه اول صنایع غذایی کشور بوده و در میان صد شرکت برتر ایران خوش درخشیده است.اینها اتفاقی نبوده و تکرارش نشان می‌دهد جایگاه صنایع شیر ایران در ذهن مردم و بازار، یک داستان پر از صداقت و سلامتی بوده و هست.

افتخارات و نشان‌ها

صنایع شیر ایران افتخاراتش کم نیست و 13 سال جزء صد شرکت برتر ایران بر اساس میزان فروش بوده. در ادامه بخشی از این افتخارات پرتعداد را می‌بینید افتخاراتی که نشان می‌دهد پگاه همیشه به فکر مردم ایران هست. بد نیست بدانید این شرکت تنها دارنده 65 نشان استاندارد و سلامت در ایران بوده که از سازمان غذا و دارو کسب شده و تاییدی بر سلامت‌محوری پگاه است.

از مدرسه
شروع کردیم

شرکت صنایع شیر ایران قبل از انقلاب اسلامی، شیر رایگان را به مدارس برد و هنوز هم به دنبال این رویکرد بوده و فرهنگ‌سازی مصرف شیر و لبنیات را از مدرسه و کودکان پیگیری می‌کند چراکه در ایران بیماری پوکی استخوان از سرطان پروستات در میان مردان و سرطان سینه در میان زنان، شایع‌تر بوده، اما می‌شود کمبود کلسیم، رشد پوکی استخوان و مشکل تراکم استخوان را با تقویت فرهنگ مصرف شیر و شروعش از کودکان بی‌دندان تا سالمندان زمین‌گیر برطرف کرد.

افتخارات پگاه، نشان احترام به شماست!

تندیس روابط عمومی دانش بنیان با رویکرد ارتباطات شبکه ای
نشان عالی مسئولیت اجتماعی از نخستین جشنواره روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی در سال ۱۴۰۰
دارنده بیش از 230 گواهینامه و استاندارد ملی و بین‌المللی
رتبه اول گروه صنایع غذایی و آشامیدنی در بین 500 شرکت برتر ایران (منتخب سازمان مدیریت صنعتی در سال 92 و 93)
دریافت بیش از 65 نشان ایمنی و سلامت از سازمان غذا و دارو برای تولید محصولات سلامت‌بخش
انتخاب برند محبوب و برند برتر از سوی مصرف‌کنندگان
دریافت گواهینامه فدراسیون بین‌المللی شیر به‌دلیل فعالیت در حوزه تولید و توزیع شیر مدارس و توسعه فرهنگ مصرف و فعالیت‌های بازاریابی لبنیات
دریافت گواهینامه بین‌المللی استقرار سیستم‌های مدیریتی ایزو 10002، 10015، 50001 و S5 درباره رسیدگی به شکایت مشتریان، نظام آموزش، مدیریت انرژی و نظام آراستگی توسط پگاه گلپایگان، خراسان و ارومیه

دریافت گواهینامه مدیریت مواد غذایی ایزو22000 توسط پگاه ارومیه
دریافت گواهینامه بین‌المللی ایزو 9001 سیستم مدیریت کیفیت توسط صنایع بسته‌بندی
دریافت گواهینامه رضایتمندی مشتری از کانادا توسط دفتر مرکزی صنایع شیر ایران
کسب گواهینامه بین‌المللی استاندارد مسئولیت اجتماعی توسط پگاه گلستان
دریافت گواهینامه بین‌المللی سیستم‌های مدیریتی از توف نورد آلمان
خودکفایی در تولید شیر خشک، پنیر و شیرخام کشور
توسعه دامپروری‌ها، سکوهای جمع‌آوری شیرخام و افزایش تولید شیرخام صنعتی و سنتی
صادرات محصول به 17 کشور جهان از سال 1379
صادرکننده نمونه برتر و ممتاز در سطح کشور و استان‌ها
واحد نمونه و برتر کیفیت به انتخاب سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو
کسب عنوان سرآمد صنایع لبنی

محیط زیست

صنایع شیر ایران در راستای بهبود شرایط زیست‌محیطی اقدامات شاخصی داشته و برای نخستین‌بار در کشور کارهای زیادی انجام داده است. پگاه افتخار دارد اولین شرکت در میان شرکت‌های تولیدکننده شیر و فرآورده‌های لبنی ایران است که با هدف توجه به محیط زیست، رآکتور بی‌‌هوازی که آلاینده‌های صنعتی ناشی از تولید لبنیات را تصفیه می‌سازد در سال 1387 در پگاه تهران راه‌اندازی کرده است. چه اگر پساب واحدهای لبنی کنترل نشود، به محیط زیست آسیب وارد می‌‌کند. به همین دلیل برای حفظ محیط زیست، ساخت تصفیه‌خانه کامل و مجهز را مدنظر قرار داده و در کارخانه‌هایش این بخش را احداث کرده تا در نگهداری محیط زیست پاک، کوشا و عملگرا باشد.
کمیته محیط زیست‌ و انرژی هم تشکیل شد تا رعایت مصارف کم‌باری و پرباری کنترل ‌شده و صنعت سبز در پگاه معنی پیدا کند.

مرکز تحقیق و توسعه پگاه

مرکز تحقیق و توسعه شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران در سال 1371 به‌طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و گام‌های مؤثری در پیشبرد اهداف شرکت برداشت؛ گام‌هایی ازجمله:
کمک به کاهش قیمت تمام‌شده محصولات
تنوع و نوآوری در محصولات
بهبود کیفیت و فرمولاسیون فرآورده‌های تولیدی
ارائه مقالات پژوهشی با هدف تبیین جایگاه علمی شرکت پگاه در صنعت غذای کشور
تعامل نزدیک‌تر و بیشتر با دانشگاه‌ها
همکاری با سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در تدوین استانداردها
بررسی راهکارهای کاهش مصرف آب و ضایعات شیر با هدف کاهش حجم و بار آلودگی پساب ورودی به تصفیه‌خانه
بررسی مسائل و مشکلات تولید و ارائه راهکارهای اجرایی

 

کارهایی کردیم

که میگفتند نمی شود!

 
 

افتخار به قدرت و توانمندی پگاه در ایجاد زنجیره تولید و ارزش‌آفرینی این شرکت معنا پیدا می‌کند.
این شرکت با نگاهی ملی به دامداری و تولید کشور، به خودکفایی غذایی کشور کمک ‌کرده و در ادامه مسیر با فرآوری انواع محصولات، کاری می‌کند که کشور از واردات بسیاری از محصولات بی‌نیاز باشد. حرکت در مسیر خودکفایی قطعات یدکی ماشین‌آلات، تولید محصولات عملگرا و سلامت‌بخش و همکاری علمی و تحقیقاتی با مراکز علمی و دانشگاهی بخشی از این کارها‌ست. با برنامه‌ریزی و اقدامات پگاه در حوزه اقتصاد مقاومتی و خودکفایی برای نخستین‌بار در کشور بیش از 200 قطعه یدکی صنعت، بومی‌سازی و تأمین شد و با طراحی و ساخت دستگاه استریل ( UHT)اتفاقی بزرگ در صنایع شیر ایران رخ داد. تولید استابلایزر شیر کاکائو هم از دیگر کارهایی بود که تا پیش از این با واردات تأمین می‌شد ولی در صنایع شیر ایران، دانش آن بومی و خودکفایی‌اش تضمین شد.

 

سلامت محوری پگاه

 

سلامت‌محوری شعار نیست، باور و عملکرد پگاه است.
بد نیست بدانید برای اینکه محصولات پگاه سالم و سلامت‌محور بوده و علاوه‌بر سودمندی، باعث نشاط و سلامتی شما بشود، شیرخام دریافتی در 12 آزمایش جداگانه بررسی می‌شود تا محصولی تولید شود که از هر نظر با خیال راحت به مصرف برسد. در ادامه، با باز کردن بخش‌بندی‌های زیر می‌توانید فهرست کامل گروه‌های استانداردی که در تولید محصول رعایت می‌شود را ‌ببینید و باور کنید سلامت‌محوری شعار نیست بلکه اعتقاد و باور پگاه بوده و در عمل اثباتش کرده است.

 
 
1استاندارد گروه اول
ردیف عنوان استاندارد شماره استاندارد
۱۰۱ میکروبیولوژی موادغذایی و خوراک دام ( الزامات کلی ) ۹۸۹۹
۱۰۲ ویژگیهای میکروبیولوژی شیر و فراورده های لبنی ۲۴۰۶
۱۰۳ آماده کردن نمونه های مواد غذایی و شمارش میکروارگانیسم های مختلف ۲و۱– ۸۹۲۳
۱۰۴ روش جستجو و شمارش کلی فرم در موادغذایی و خوراک دام ۹۲۶۳
۱۰۵ روش شمارش کلی فرم در۳۰ درجه سانتی گراد (بدون تقویت سازی) ۲ و ۱ – ۵۴۸۶
۱۰۶ روش جامع شناسایی کلی فرم ها- روش بیشترین تعداد احتمالی (MPN) ۱۱۱۶۶
۱۰۷ شمارش کلی کپک و مخمر در پلیت در دمای۲۵درجه سانتی گراد ۱۰۱۵۴
۱۰۸ جستجو و شمارش بیشترین تعداد احتمالی اشرشیا کلی در موادغذایی ۵۲۳۴
۱۰۹ روش شمارش میکروارگانیسم های سرماگرا و سرمادوست ۲۶۲۹
۱۱۰ ویژگیهای میکروبیولوژی شیر و فراورده های لبنی ۵۴۸۴
۱۱۱ روش شمارش استافیلوکوکوس های کواگولاز مثبت ۳ و ۲ و ۱ -۶۸۰۶ ۲۴۰۶
۱۱۲ روش شناسایی و شمارش آنتروباکتریاسه ۲ و ۱ – ۲۴۶۱
۱۱۳ روش جستجو و شناسایی سالمونلا ۴۴۱۳
۱۱۴ ویژگیهای میکروبیولوژی و بهداشتی پودر کاکائو ۳۳۰۷
۱۱۵ روشهای آزمون باکتریولوژی آب مصرفی طبیعی و حد مجاز ۵۸۶۹
۱۱۶ شمارش یاخته های پیکری در شیر ، به روش میکروسکوپی ۱-۵۰۲۸
۱۱۷ ویژگیهای میکروبیولوژیک فرآورده های شیرینی و قنادی ۲۳۹۵
۱۱۸ ویژگیهای میکروبیولوژی آب آشامیدنی ۱۰۱۱
۱۱۹ شمارش باکتریهای اسیدلاکتیک مزوفیل در ۳۰ درجه سانتی گراد ۴۷۲۱
۱۲۰ ویژگیها و روش های آزمون میکروبیولوژی شکر و قند مایع ۳۵۴۴
۱۲۱ راهنمای کلی روش آماده سازی آزمایه و سوسپانسیون اولیه ۹۴۱۵
۱۲۲ راهنمای عمومی تضمین کیفیت برای آماده سازی محیط کشت ۱- ۸۶۶۳
۱۲۳ روش های جامع نمونه برداری از سطوح با استفاده از پلیت تماسی و سوآب ۴۸۰۶
۱۲۴ باکتری های بی هوازی اسپوردار گرمادوست ۲۶۳۰
۱۲۵ شمارش اسپورهای مقاوم به حرارت در شیرخشک ۱۳۷۰۸
۱۲۶ میکروبیولوژی انواع سبزی ۵۹۳۹
۱۲۷ میکروبیولوژی موادغذایی تخمین عدم قطعیت اندازه گیری ۹۶۰۶
۱۲۸ روش جستجو و شمارش اشریشیا کلی با استفاده از روش بیشترین تعداد احتمالی ۲۹۴۶
۲۰۱ شیر خام – ویژگیها و روشهای آزمون ۱۶۴
۱/۲۰۱ شیر خام – ویژگیها و روشهای آزمون(اصلاحیه شماره ۱) a-164
۲۰۲ شیر و فرآورده های آن – راهنمای نمونه برداری ۳۲۶
۲۰۳ آیین کار بهداشتی کارخانجات شیر و فرآورده های آن ۴۶۲۹
۲۰۴ مکان های شیر دوشی – آیین کار ۵۵۶۱
۲۰۵ روش جستجو و اندازه گیری آفلاتوکسین M1 ۴۹۲۵
۲۰۶ تعیین نقطه انجماد شیر – روش کریوسکوپ ۳۵۴۳
۲۰۷ یاخته های پیکری – روش میکروسکوپی (روش مرجع) ۱- ۵۰۲۸
۲۰۸ آیین کار نگهداری و حفاظت شیر پس از دوشش ۳۵۴۹
۲۰۹ انتخاب و تعداد نمونه شیر ۴۱۹
۲۱۰ تعیین مقدار ازت شیر (روش کجلدال) ۶۳۹
۲۱۱ تعیین ماده خشک شیر ۶۳۷
۲۱۲ تعیین روی دوم کاغذ و مقوا ۱۱۱۶
۲۱۳ تعیین وزن مخصوص شیر (روش لاکتودانسیمتر) ۶۳۸
۲۱۴ شیر پاستوریزه – ویژگی ها و روشهای آزمون ۹۳
۲۱۵ اندازه گیری چربی شیر ۳۸۴
۲۱۶ روش تعیین اسیدیته کل و pH با تراکم هیدروژن در شیر ۲۸۵۲
۲۱۷ تعیین باقیمانده مواد ضد میکروبی- روش انتشار در ژل ۱۰۷۶۱
۲۱۸ آزمون فسفاتاز کنترل آنزیمی- پاستوریزاسیون شیر ۶۶۴
۲۱۹ شیر خشک – ویژگیها ۲۰۱۲
۱/۲۱۹ شیر خشک – ویژگیها(اصلاحیه شماره ۱) ۲۰۱۲-a
۲/۲۱۹ شیر خشک – ویژگیها
۲۲۰ تعیین مقدار آب شیر خشک ۱۴۵۰ و ۸۷۸۱
۲۲۱ تعیین مقدار اسیدیته شیر خشک (روش مرجع) ۱ – ۲۰۸۹
۲۲۲ تعیین مقدار اسیدیته شیر خشک (روش معمولی) ۲ – ۲۰۸۹
۲۲۳ تعیین ذرات سوخته در شیر خشک ۲۲۸۴
۲۲۴ تعیین مقدار چربی به روش وزن سنجی (روش مرجع) ۱۵۳۱
۲۲۵ تعیین ضریب حلالیت شیر ۲۰۹۰
۲۲۶ تعیین مقدار مس محتوی شیر و فرآورده های آن ۲۱۹۶
۲۲۷ تعیین مقدار آهن شیر ۲۲۸۳
۲۲۸ شیر خشک و فرآورده های خشک شیر – تعیین اندیس نامحلولی ۵۰۱۱
۲۲۹ شناسایی فعالیت فسفاتاز ۸۰۷۰
۲۳۰ اندازه گیری مقدار خاکستر ۱۷۵۵
۲۳۱ اندازه گیری میزان لاکتوز ۵۸۰۷
۲۳۲ تعیین مقدار گلوکز بدست آمده از لاکتوز ۱ – ۵۸۰۷
۲۳۳ اندازه گیری میزان رطوبت ۸۷۸۱
۲۳۴ آفت کشها ۴-۶۳۴۹۰
۲۳۵ بیشینه رواداری فلزات سنگین ۱۲۹۶۸
۲۳۶ پودر پروتئین تغلیظ شده شیر – ویژگیها و روشهای آزمون ۰۰۰۴۲
۲۳۷ شیر فرادما تجاری ( (UHT- ویژگیها و روشهای آزمون ۱۵۲۸
۲۳۸ ادعاهای تغذیه ای در برچسب گذاری مواد غذایی ۴۷۱۱
۲۳۹ روش تشخیص ارزیابی میزان احساسی طعم در مواد خوراکی ۲۴۴۲
2استاندارد گروه دوم
ردیف عنوان استاندارد شماره استاندارد
۲۴۰ بسته های چند لایه مقوایی با لایه آلومنیوم برای مواد خوراکی ۶۰۲۱
۲۴۱ اندازه گیری اسید بنزوئیک روش اسپکتروفتومتری ۳۶۳۰
۲۴۲ کلوچه – ویژگیها و روشهای آزمون ۲۵۵۴
۲۴۳ شیر طعم دار – ویژگیها و روشهای آزمون ۱۵۲۷
۱/۲۴۳ اصلاحیه شماره ۱ شیر طعم دار A-1527
۲۴۴ بستنی – ویژگیها و روشهای آزمون ۲۴۵۰
۱/۲۴۴ بستنی – ویژگیها و روشهای آزمون (اصلاحیه شماره ۱) ۲۴۵۰
۲۴۵ آزمون مقاومت بسته بندی در برابر ریزش آب ۱۲۸۵
۲۴۶ خامه پاستوریزه و خامه فرادما ( (UHT
۲۴۷ تعیین نسبت درصد وزنی چربی خامه ۱۱۸۹
۲۴۸ کره پاستوریزه – ویژگیها و روشهای آزمون ۱۶۲
۲۴۹ کره – تعیین میزان رطوبت (روش مرجع) ۱- ۸۳۸۹
۲۵۰ نمونه برداری و روشهای آزمون روغنها و چربیها ۴۹۳
۲۵۱ تعیین مقدار چربی روغن کره ۱۲۵۵
۲۵۲ کره – تعیین میزان نمک ۶۹۴ و ۸۹۷۸
۲۵۳ اندازه گیری اسیدیته در روغنها و چربیهای خوراکی ۴۱۷۸
۲۵۴ اندازه گیری مقدار پراکسید به روش یدومتری ۴۱۷۹
۲۵۵ اندازه گیری عدد یدی به روش ویجس در روغنها و چربیها ۴۸۸۸
۲۵۶ اندازه گیری عدد یدی به روش هانوس در روغنها و چربیها ۴۸۸۶
۲۵۷ آ اندازه گیری سرب در روغنها و چربیها ی خوراکی ۴۰۸۹
۲۵۸ کروماتوگرافی استرولهای چربی شیر ۱۶۳۱
۲۵۹ اندازه گیری نقطه ذوب به روش لوله موئینه باز ۴۸۸۷
۲۶۰ ویژگیهای لفافهای آماده شده با لایه آلومینیوم برای بسته بندی ۳۱۱۵
۲۶۱ کاغذ موم دار برای بسته بندی – ویژگیها و روش آزمون ۱۴۶۱
۲۶۲ چربی شیر – اندازه گیری ترکیب اسید ۸۸۱۹
۲۶۳ چربی شیر – آماده سازی متیل استر اسیده ۸۸۱۸
۲۶۴ کره گیاهی (مارگارین) – ویژگیها ۱۴۳
۲۶۵ پنیر تازه – ویژگیها و روشهای آزمون ۶۶۲۹
۲۶۶ پنیر – ویژگیهای عمومی ۲۳۴۴
۲۶۷ پنیر رسیده در آب نمک – ویژگیها و روشهای آزمون ۲۳۴۴-۱
۲۶۸ تعیین مقدار کلرور پنیر (روش مرجع) ۱۸۰۹
۲۶۹ تعیین مقدار ماده خشک کل (روش مرجع ) ۱۷۵۳
۲۷۰ تعیین مقدار چربی پنیر و پنیرهای ذوب شده ۷۶۰
۲۷۱ پنیر تازه با چربی گیاهی (پنیر تازه آنالوگ) ۱۲۷۳۶
۲۷۲ پنیر خامه ای – ویژگیها و روشهای آزمون ۵۸۸۱
۲۷۳ تعیین مقدار خاکستر پنیرهای ذوب شده ۱۷۵۵
۲۷۴ شیرو فرآورده های آن – پنیر موزارلا (پنیر پیتزا ) – ویژگیها و روشهای آزمون ۴۶۵۸
۲۷۵ شیر و فرآورده های آن – پودر پنیر – ویژگیها ۵۸۷۷
۲۷۶ پنیر و فرآورده های آن – پودر آب پنیر ۶۹۵۹
۲۷۷ اندازه گیری لاکتوز شیر به روش مرجع ۶۱۵۸
۲۷۸ ماست – ویژگیها و روشهای آزمون ۶۹۵
۲۷۹ انواع ماست طعم دار – ویژگیها و روشهای آزمون ۴۰۴۶
۲۸۰ ماست – آزمون اندازه گیری اسیدیته کل قابل عیارسنجی به روش پتانسیومتری ۵۲۲۲
۲۸۱ ماست پروبیوتیک – ویژگیها و روشهای آزمون ۱۱۳۲۵
۲۸۲ دوغ ساده – ویژگیها و روشهای آن ۲۴۵۳
۲۸۳ نوشابه های گازدار – روشهای آزمون شیمیایی ۱۲۴۹
۲۸۴ شیرهای تخمیری – نوشیدنی کفیر – ویژگیها و روشهای آزمون ۱۱۱۷۷
۲۸۵ آبمیوه ها – روشهای آزمون ۲۶۸۵
۲۸۶ کشک مایع صنعتی- ویژگیها ۶۱۲۷
۲۸۷ کشک خشک ویژگیها ۱۱۸۸
۲۸۸ ویژگیهای کشک مایع ۲۴۵۲
۲۸۹ ویژگیهای کشک بعنوان خوراک دام و طیور ۱۷۵۹