پنیرهای لذیذ پگاه
خودکفایی در تولید پنیر و بینیاز شدن بازار ایران از پنیرهای وارداتی یکی از شیرینترین خاطرات و باشکوهترین دستاوردهای پگاه است. شرکت صنایع شیر ایران از دهه 70 شمسی خط تولید پنیر ایرانی را راهاندازی کرد و در سال 1375 با تولید پنیرهای فرافیلتر شده توانست سفرههای ایرانیان را با پنیر پاستوریزه خود زینت بخشد.
در حال حاضر پگاه بهعنوان بزرگترین تولیدکننده پنیر در کشور، محصولات خود را در طعمها و بستهبندیهای متنوع با استفاده از بهروزترین تجهیزات در بازار داخل و 27 کشور دنیا عرضه میکند.
تنوعپذیری پنیرهای پگاه هیچگاه در زمان متوقف نشده و تولید «پنیر کوزه» در سال پایانی قرن چهاردهم خورشیدی نشان از احترام به ذائقه مشتری و حفظ طعم کهن این محصول است.

محصولات گروه پنیر
پنیر لبنه
خاستگاه پنیر لبنه، کشور ترکیه است. این فراورده از مدتها قبل در این کشور به شکل سنتی تولید میشد اما در حال حاضر به صورت صنعتی و با فرمولی مشخص وارد بازار شده است. پایه اصلی پنیر لبنه، ماست چکیده و تغلیظ شده است و حتی اوایل تولید صنعتی، آن را در مقالههای علمی بینالمللی با عنوان ماست چکیده میشناختند. بعدها لبنه را به دلیل بافت سفتی که داشت و انجام برخی فرایندهای مربوط به پنیرسازی روی آن، در گروه پنیرها قرار دادند. ابتدا آب ماست چکیده را جدا میکنند تا غلیظ و مالشپذیر شود. برای این کار، راههای مختلفی وجود دارد. در صنعت معمولا یا از فشار کمک میگیرند یا به ماست، ماده خشکی نظیر پروتئین شیر اضافه میکنند تا غلیظ شود. در مرحله بعد به این فراورده مایع پنیر و باکتریهای مورد استفاده در پنیرسازی میافزایند تا طعم و بافتی شبیه پنیر پیدا کند.